Újabb Roman Polanski film a PúderbenA Púder Bárszínház tematikus filmklubja szeptember 23-án egy Roman Polanski filmeket felvonultató sorozattal indul újra. A vetítések minden hétfőn 20:00-ás kezdéssel a Púder Pincében zajlanak. A filmeket beszélgetés követi, melynek moderátora: Géczy Dávid filmrendező és filmkritikus.

Október 7-én terítéken: Rosemary gyermeke

rendező: Roman Polanski
író: Ira Levin
forgatókönyvíró: Roman Polanski
zeneszerző: Christopher Komeda
operatőr: William A. Fraker
vágó: Bob Wyman, Sam O'Steen

szereplők:
Mia Farrow
John Cassavetes
Ruth Gordon
Sidney Blackmer
Maurice Evans
Charles Grodin

Rosemary és Gus fiatal házasok, akik beköltöznek új New York-i otthonukba, egy kellemes, Central Park melletti társasházba. Szomszédaik - a középkorú Minnie és Roman Castevet - barátságosak, bár nagyon titokzatosak. Rosemary hamarosan megtudja, hogy gyermeket vár. Boldogsága nem ismer határokat, de az öröm nem tart sokáig. Egyre tisztábban rémlik fel előtte egy borzasztó álom emléke - mintha egy sátáni bestia erőszakolta volna meg. Hasán titokzatos karmolásnyomok jelennek meg és a szomszédból - ahová munkanélküli férje egyre gyakrabban jár át - különös hangok szűrődnek át.
Roman Polanski talán legismertebb filmje a modern horror egyik legjelentősebb képviselője - igazi modern klasszikus. Külön érdekessége a filmnek, hogy a forgatás jórészt abban a New York-i épületben - a Dakota házban - zajlott, amelyben néhány évvel később John Lennon lakott és amely előtt az egykori Beatles-tagot meggyilkolták.