UTOLSÓ ALMODÓVAR VETÍTÉS: A SZENVEDÉLYEK LABRIRINTUSA 01.07. 20:00

Felirat hozzáadása

rendező: Pedro Almodóvar
forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar
operatőr: Ángel Luis Fernández
szereplő(k): Cecilia Roth (Sexilia),Imanol Arias (Riza Niro),Helga Liné (Toraya),Marta Fernández Muro (Queti),Ofelia Angélica (Susana),Ángel Alcázar (Eusebio),Fany McNamara (Fabio),Antonio Banderas (Sadec)

A Szenvedélyek labirintusa melodramatikus vígjáték Sexiliáról, Sadec-ről, a meleg iszlám terroristáról, Riza Niro-ról, Tiran uralkodójának meleg fiáról, és Quetiről, egy vegytisztító lányáról. Riza Niro, aki apja elől menekült el szigetükről Madridba, rájön, hogy Sadec és társai a nyomában vannak. Punk-rockernek álcázza magát, és beleszeret a káprázatos Sexiliába. Ez lesz Riza Niro első heteroszexuális kapcsolata. Eközben Queti, Sexilia "legnagyobb rajongója", segíti a lányt, hogy megszokja új életstílusát.
A Szenvedélyek labirintusa Almodóvar második filmje, de már ekkor nyilvánvaló volt a rendező zsenije, ahogy több szálon vezeti a történetet, tele szeretetreméltó figurákkal és érzékiséggel. Az alkotás kultfilmnek számít Spanyolországban. A vásznon nemcsak a rendkívül fiatal Antonio Banderas tűnik fel Riza egyik szeretőjének szerepében, hanem maga Almodóvar is, egy hihetelen koncertjelenet főszereplőjeként.
/színes, spanyol vígjáték, 94 perc, 1982/

Eredeti nyelven magyar felírattal!
Belépő a vetítésre és a beszélgetésre: 500Ft!
Moderátor: Géczy Dávid